söndag 16 december 2012

Recept: Japansk curry


4 portioner

1/2 curry paket, finns att köpa i vissa asiatiska livsmedelsbutiker, annars så finns det på Internet att finna. '
1 gul lök
500 g grytbitar av helst fläsk
1-2 morötter 
3-4 potatisar 
1-2 lagerblad

  1. Skala morötterna samt potatisen
  2. Hacka lök, morötter och potatis i relativt små bitar
  3. Koka upp vatten
  4. Bryn grönsakerna i en varm stekpanna och lägg dem senare i det kokande vattnet. 
  5. Bryn köttet tills det har fått en fin färg och lägg även dem i vattnet. 
  6. Lägg i lagerbladen och låt koka (Vattnet skall täcka grönsakerna + köttet)
  7. När köttet är mört och grönsakerna mjuka så lägg i curry pastan. 
  8. Låt puttra i 30 minuter under omrörning ibland. Eftersom curry pastan fastnar lätt.
  9. Koka tills såsen har blivit tjock. 
  10. Servera med ris och grönsaker.

Man kan även tillägga andra grönsaker som svamp, sötpotatis, ärtor m.m. och det faller en i tycke. Sen behöver du inte använda just fläsk kött utan även nöt. Men av personligt tycke så föredrar jag det med fläsk. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar