Recept: Japansk curry
4 portioner
1/2 curry paket, finns att köpa i vissa asiatiska livsmedelsbutiker, annars så finns det på Internet att finna. '
1 gul lök
500 g grytbitar av helst fläsk
1-2 morötter
3-4 potatisar
1-2 lagerblad
- Skala morötterna samt potatisen
- Hacka lök, morötter och potatis i relativt små bitar
- Koka upp vatten
- Bryn grönsakerna i en varm stekpanna och lägg dem senare i det kokande vattnet.
- Bryn köttet tills det har fått en fin färg och lägg även dem i vattnet.
- Lägg i lagerbladen och låt koka (Vattnet skall täcka grönsakerna + köttet)
- När köttet är mört och grönsakerna mjuka så lägg i curry pastan.
- Låt puttra i 30 minuter under omrörning ibland. Eftersom curry pastan fastnar lätt.
- Koka tills såsen har blivit tjock.
- Servera med ris och grönsaker.
Man kan även tillägga andra grönsaker som svamp, sötpotatis, ärtor m.m. och det faller en i tycke. Sen behöver du inte använda just fläsk kött utan även nöt. Men av personligt tycke så föredrar jag det med fläsk.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar