Recept: Onigiri (おにぎり)
Onigiri är en klassisk maträtt som består av det simpla kokt ris med valfri fyllning. Denna maträtt finns att köpa överallt i Japan för en billig peng. ^^
Recept (grund)
ca 6 dl ris
6 dl vatten
Sjögräs (nori)
Tips: Koka ditt ris med lite mindre vatten än vanligt, det gör att riset blir hårade i konsistensen vilket ger en bättre smak!
Fyllnings exempel:
- Stekt lax i soja
- Tonfisk i majonäs
- Tonfisk med wasabi
- Umeboshi (Insaltade plommon)
- Nori och majonäs
- Rökt fisk
Sen kan du ju komma med egna exempel. det är bara mixa och testa, det funkar både med stekta rätter som kalla, men om du har stekt det så låt det svalna innan du sätter in de i riset. Tänk på det även ska vara i små bitar! ^_^
Gör så här:
- Koka riset, låt svalna
- Gör i ordning din fyllning
- Ta en klump ris i ena handen, gör en grop i mitten så att fyllningen får plats, forma sedan Onigirin till önskad form.
- Smaksatt med salt och kryddor
- Lägg på Norin
- Servera tillsammans med grönsaker och soja.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar